Otvoritveni govor predsednika ŠD NK Jesenice Asmirja Jusufagića ob 110. obletnici delovanja kluba

 

“Nogomet je strast, hobi, poklic in za mnoge med nami tudi obsedenost. Nogomet je pot tekmovanja, spretnosti, športnega duha, timskega dela in predvsem zabave. Nogomet je v mnogih pogledih metafora življenja. Za uspeh oba zahtevata vztrajnost, odrekanje, trdo delo, žrtvovanje, predanost in spoštovanje.

NK Jesenice letos praznuje 110 let delovanja in ne samo, da je eden najstarejših nogometnih klubov, nogometni klub Jesenice je nasploh eno najstarejših športnih društev v Sloveniji.

Te častitljive obletnice NKJ ne bi dosegel brez dela in predanosti vseh, ki v klubu delujejo in so v njem kadarkoli delovali. Tudi njim vsem se še posebej zahvaljujem.

Danes je v nogometnem klubu Jesenice 188 otrok, s članskim moštvom in vsemi delujočimi v klubu nas je tu približno 230. Zahvaljujem se vsem staršem, ki nam zaupajo svoje otroke, in so ob takih priložnostih pogosto pozabljeni, a so vendarle tudi oni duša našega kluba.

Nogometni klub Jesenice bo nadaljeval s poudarkom na delu z otroki in mladostniki, saj si želimo, da čim več otrok odmaknemo z ulic in jim namesto igranja video igric ponudimo možnost športnega udejstvovanja. Nogometni klub Jesenice deluje dobro, je zdrav klub v vseh pogledih in je v letošnji sezoni postavil trden temelj za ambicioznejše delovanje v prihodnji sezoni, saj si vsi v klubu želimo, in trdo delamo na tem, da se člansko moštvo uvrsti v višji rang tekmovanja. Četudi je prihodnost videti svetla, si v nogometnem klubu Jesenice nikoli ne bomo privoščili samovšečnosti niti bomo kadarkoli umaknili pogled z žoge.

Upam, da bo današnji dan oziroma ves vikend praznovanja 110 let nogometnega kluba Jesenice, tudi vir navdiha in razprav, da naše mesto postane še boljši kraj za življenje in naš klub še boljši poligon za vse otroke, ki se in se želijo nogometno udejstvovati.”