SODELOVANJE NK JESENICE – NK BRAVO

NK Jesenice in NK Bravo sta na začetku sezone 20/21 stopila na  skupno pot. V sodelovanju med nogometnima  kluboma smo videli veliko prednost za razvoj klubskega nogometa . Stopili smo korak naprej in se dogovorili za sodelovanje.

Za sodelovanje med nogometnima kluboma NK Bravo in NK Jesenice smo se začeli dogovarjati  v mesecu marcu. Zaradi nastale situacije z virusom smo imeli veliko časa in smo lahko temeljito premislili o sodelovanju . Mnenja smo, da bo sodelovanje dobrodošlo za razvoj otrok in kluba .

Zato smo se odločili ,da se  sodelovanja lotimo strateško in sistematično. Določili smo skupne cilje in postavili srednjeročno vizijo sodelovanja. Za takšno sodelovanje smo se odločili, ker imamo v našem klubu preko 200 igralcev, ki imajo radi nogomet.Imamo tudi odlično nogometno infrastrukturo. Kljub nekaterim oviram in predsodkom želimo narediti korak naprej ter začeti s trdim delom in pisati novo zgodbo nogometnega kluba.

Brez vztrajnosti predsednika Edvina Karahodžiča, strokovnega vodstva  klubov Aleša Arnola in Jurija Hostnika s strani NK Bravo, ter Maksa Džamastagiča, Mirheta Redžiča in Darja Railiča iz NK Jesenice to zagotovo ne bi uspelo. 

Več o sodelovanju

Za realizacijo sodelovanja pa je bilo potrebno veliko časa za pisanje programov, vizij in strategij obeh klubov. Da bi začeli s sodelovanjem smo določili koordinatorja sodelovanja, Jurija Hostnika in Maksa Džamastagića. Tovrstno sodelovanje zahteva tudi velik preskok v glavah igralcev, kot tudi njihovih staršev. Velik nabor igralcev omogoča sestavo  enakovrednejših ekip. S tem tudi možnost doseganja boljših rezultatov.

Kako poteka sodelovanje na ravni sestave ekip ter kako le-to dojemajo igralci in starši otrok nam je predstavil koordinator NK Jesenic Maks Džamastagić

»Zavedam se, da bo tak način sodelovanja zahteval mnogo usklajevanja, potrpežljivosti ter  zaupanja. Zavedati se moramo, da  delamo predvsem v korist obeh klubov in igralcev. Vsak igralec ima možnost treniranja v obeh klubih in kasneje prestopiti v razvojni klub .To je zame najpomembnejša stvar tega sodelovanja.  Zagotovo se s temi prestopi, ki jih bomo izvajali med kluboma vsi igralci in  starši vedno ne bodo strinjali ter bodo iskali bližnjice do uspeha preko drugih klubov.

Žal pa se prevečkrat pozablja, da mora biti igralec drugje boljši in da je težje uspeti kot v lastnem klubu. Infrastruktura sodelujočih, trenerski kader, individualno delo, to lahko igralci  dobijo pri obeh klubih. Jasno, trening oziroma delo na igrišču je in bo edino pravo merilo za vsakogar.  V prihodnje moramo vsi sodelujoči skrbeti za bazo igralcev.. Še naprej pa se bo izvajal selekcijski proces v vsakem letniku. Na ta način preprečimo odhod najboljših igralcev v druge sredine ter tako ustvarimo ekipe igralcev, ki bodo v vrhu

slovenskega nogometa. S tem bomo zagotovo imeli tudi dobre posameznike, ki bodo igrali za reprezentance in klube v tujini.

Skladno s strategijo bo potekalo sistematično sodelovanje od selekcije U11 do U14.

 Pri selekcijah  bomo skozi celotno leto imeli tedenske skupinske treninge  klubov in  tako spoznavali kvaliteto generacije.  

Želja in cilj obeh klubov je skrbeti  v selekcijah od U7 do U11 za čim večjo množičnost na podlagi katere bomo lahko v starejših ekipah izvajali selekcijo po določenih kriterijih. Za razvoj nogometa skrbimo preko organiziranja nogometnih turnirjev, zimske lige, drugih družabnih, z nogometom povezanih dogodkov in poletnih počitnic.”

Koordinator NK Bravo Jurij Hostnik je dodal:

V Nogometnem klubu Bravo smo  mnenja, da lahko s sodelovanjem med klubi največ pridobijo ravno mladi nogometaši in nogometašice. V prijateljskem klubu NK Jesenice smo prepoznali ambiciozno ekipo ter zdravo sredino, ki ima ob širokem naboru mladih igralcev in ob odličnih pogojih za trening zelo velik potencial. Ocenjujemo, da lahko drug drugemu pomagamo postati še boljši, pri čemer je v ospredje sodelovanja postavljena skrb za čim boljši razvoj vsakega posameznika v obeh nogometnih šolah.”

Vabimo vas ob nogometne zelenice, kjer lahko z navijanjem podprete naše nogometaše ter se z nami veselite uspehov.