Organizacija tekmovanja v 3.SNL

 

3.slovenska liga je sestavljena iz štirih skupin.V 3.SNL-center tekmuje 14.klubov iz MNZ Ljubljana in MNZ Gorenjske – Kranj,ki se v dvokrožnem sistemu 26 krogov merijo za napredovanje v 2.SNL.

Zmagovalna ekipa 3.SNL-center si zagotovi pravico pravico nastopa v dosatnih kvalifikacijah za popolnitev 2.SNL,v kateri zmagovalec kvalifikacij nadomesti eno od dveh zadnjeuvrščenih ekip minulega tekmovalnega leta.V dveh kvalifikacijskih tekmah,ki potekata na prizorišču obeh klubov,se prvouvrščena ekipa 3.SNL-center,pomeri z eno od treh zmagovalk 3.SNL.Pare dodatnih kvalifikacij za popolnitev 2.SNL določi žreb.

Po končanem prvenstvu dve zadnjeuvrščeni ekipi tekmovalnega leta neposredno izpadeta iz 3.SNL-center,glede na izpadle ekipe iz 2.SNL pa tudi 11. in 12.uvrščena ekipa.

V tekmovanjih NZS,med katere spada tudi 3.SNL,lahko nastopajo le tisti klubi,ki so si tekmovalno pravico pridobili s športnimi rezultati in imajo ustrezno licenco NZS za nastopanje.Pogoji za pridobitev licence in postopki za izvedbo licenciranja so opredeljeni v posebnem Pravilniku NZS za licenciranje nogometnih klubov.

Pravico do nastopanja v 3.SNL-center si zagotovita zmagovalca lig MNZ Ljubljana in MNZ Gorenjske-Kranj.
V sezonah 2016/17 in 2017/18 tekmovanje v 3.SNL-center vodi MNZ Ljubljana.