In Memoriam Šuvak Branko 1935-2017

 
Branka rodijo v Bos.Gradiški in ko napolni šest let mu vrtinec vojne odnese oba starša.Do konca vojne se je na hrvaškem prebijal pri tujih ljudeh,Potem se seli in enega v drugi mladinski dom : Opatija,Lovren,Mokrice in Turbe pri Travniku,odkoder je leta 1949 prišel na Jesenice.Tu so ga sprejeli v železarsko poklicno šolo,kjer je izuči za poklic industrijskega zidarja.Med šolanjem vmes skoči še na prostovoljno delovno brigado pri izgradnji železniške povezave med Dobojem in Banja Luko.
Zaposli se v Železarni Jesenice v valjarni 2400 in kasneje svojo delovno pot nadaljuje in ob upokojitvi zaključi v Hladni valjarni,kot izmenski delovodnja.
Branko je bil vedno posvečen jeseniškemu nogometu.V njem je deloval najprej kot igralec mladinskega in nato še članskega moštva.Nato vrsto let deluje v vseh organih kluba in nekaj časa tudi zaseda mesto predsednika kluba.
Deluje tudi v okvirju Medobčinske nogometne zveze gorenjske in Nogometne zveze Slovenije in v obeh zvezah si pridobi status častnega člana.Prejme tudi nekaj plaket za dolgoletno predano in požrtvovalno delo v slovenskem nogometu.
Branka je bomo spominjali kot pravega Jeseničana,ki je plenil s svojim bridkim humorjem in s svojo bistroumnostjo.
Branko,hvala ti za vse trenutke,ki smo jih lahko preživeli s teboj.
Pogreb bo v soboto,23.12.2017 ob 14.00 na pokopališču Blejska Dobrava